נתקעת? חייג אנחנו כבר בדרך:
אתם אוהבים את הב.מ.וו שלכם, לא? ואתם בטח רוצים להמשיך לנהוג ברכב כל עוד אתם יכולים, נכון? יש מעט מאוד דברים שהרכב ידרוש מכם מבחינת התחזוקה כמו החלפת שמנים, מסנני אוויר ופעולות שגרתיות אחרות. אבל דבר אחד שעושה הכי הרבה על מנת להבטיח ביצועים טובים של הרכב הוא לטפל במצבר שלו.
העצה הכי טובה שאנחנו יכולים לתת לכם היא לבחור מצבר זהה למפרט של המצבר הישן של הרכב. המצבר צריך להיות בעצם מסוג דומה, ועם קיבולת זהה, אלא אם כן המצבר הקודם שלכם לא הרשים אתכם וגרם לתקלות. במידה ואתם לא בטוחים האם המצבר הישן טוב, או שאתם לא מבינים על מה מדבר המפרט, עליכם להתייעץ עם מומחים בתחום, שיתאימו לכם את המצבר, וגם יבחרו מצבר בגובה התקציב שלכם.
ישנם שלושה סוגי מצברים, AGM (זכוכית), מצבר עופרת חומצת ג'ל ומצבר חומצה עופרת נוזלית. חשוב לדעת איזה סוג מצבר הרכב שלכם, מכיוון שהטיפול של סוג הוא שונה לגמרי. טעות בסוג המצבר עלולה לבלאי מוקדם של המצבר, ואף לסיכון חיי הנוסעים ברכב.
מדובר במצבר עם תאים לחים, וזהו הסוג הנפוץ ביותר של חומצות עופרת. ניתן לזהות אותם באמצעות המכסים שמאפשרים מילוי של מים מזוקקים למצבר.
מצבר מסוג עופרת חומצת ג'ל לעומת זאת הם בעלי תאים יבשים, מהסיבה שהם מכילים נוזל בצורת ג'ל. בנוסף לכך, הם אטומים לחלוטין.
גם הם מצברים עם תאים יבשים, והם מורכבים מסיבי זכוכית היוצרים רשת בתוך המצבר, ולכן הם נחשבים לבטוחים יותר מאשר נוזלים כיוון שאם מעטפת נפגעת, החומצה לא יכולה לדלוף מהמצבר. מדובר במצברים אטומים שאין להם צורך בתחזוקה.
ישנן כמה פעולות שחשוב לבצע, וזאת על מנת להטיב עם תפוקת המצבר, והן להאריך ימיו. וודאו כי מפלס הנוזלים אינו חוצה את הקו, או לחילופין יש חוסר בנוזל. אם יש צורך להוסיף, יש להוסיף מים מזוקקים בלבד, ולא מי ברז.
במצברים בהם אין מכסים, תוכלו לוודא את מצב המצבר באמצעות חלונית שמשנה את הצבע שלה כשהוא מתחיל להתאמץ. דבר נוסף וחשוב מאוד הוא לוודא כי אין קורוזיה בדפנות המצבר. תקופת הבלאי של המצברים מתרחשת בעיקר בקיץ, החום מזיק לו וגורם לו לבלאי מוקדם. בנוסף לכך בחורף בידקו את המצבר מדי פעם, כיוון שבעקבות הטמפרטורה הנמוכה המצבר עובד על מתח נמוך יותר ויעילותו מופחתת.